خانه » نکات طلایی دوران یائسگی

نکات طلایی دوران یائسگی

یائسگی یک برهه طبیعی و مهم از زندگی یک خانم است و در سن 45 تا 50 سالگی به وجود می آید و تمامی زنان آن را تجربه خواهد کرد. در حقیقت یائسه شدن به معنای اتمام قاعدگی و بارداری است. با این مقاله از سایت دکتر الهه ثناگو یکی از برترین و متبحر ترین جراحان و متخصصان زنان و زایمان تهران همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را در خصوص آخرین قاعدگی قبل از یائسه شدن و علائم شروع دوران یائسگی کسب کنید.

 

یائسگی درمان علائم - دکتر دادگر

 

علائم یائسگی 

به علت از بین رفتن هورمون های زنانه مسائلی در زندگی یک خانم به وجود می آید، که این مسائل عبارت است از : گر گرفتگی ها، تغییرات هورمونی که باعث مشکلاتی در سیستم قلبی عروقی، در سیستم اسکلتی، استخوان و سیستم سکشوال یک خانم می شود، از همه مهم تر ممکن است مشکلات خلقی ایجاد کند و باعث افسردگی شود، تمامی زنان بایستی در این دوره سنی حتما به یک متخصص زنان و زایمان مجرب در تهران یا شهر محل زندگی خود مراجعه داشته باشند.

دوران یائسه شدن طبیعی

یائسه شدن طبیعی به مرور و طی سه مرحله تدریجی اتفاق می افتد، که عبارت است از:

  • پیش یائسگی

طبیعتا قبل از آنکه این اتفاق افتد، تخمدان ها به مرور با کاهش تولید استروژن همراه خواهند بود تا یائسگی کامل اتفاق افتد. جالب است بدانید که قبل از یائسه شدن ، افت میزان استروژن به سرعت اتفاق می افتد. اما نکته ای جالب در این قسمت حائز اهمیت است که با اتفاق افتادن این دوره استروژن با تولید کمتری مواجه می شود که این امر با افزایش سن بیشتر می شود.

  • یائسه شدن

به طور حتم زمانی که یائسگی اتفاق افتد، فرد قاعدگی نخواهد داشت و تخمدان استروژن بیشتری تولید کرده، اما تخمدان ها دیگر تخمک گذاری نخواهد داشت.

 

 

یائسگی زودرس

یائسه شدن زودهنگام تنها به دلیل وجود مشکلات و بیماری هایی اتفاق می افتد. ژنتیک و بیماری های خود ایمنی نقش بسزایی در این بروز این عارضه خواهد داشت. عوامل متعدد بسیاری می تواند منجر به بروز علائم یائسه شدن زودرس شود که عبارت است از:

  • نارسایی زودرس تخمدان

نارسایی زودرس تخمدان ها یک بیماری دائمی نیست، به طور طبیعی تخمدان ها وظیفه تولید استروژن و پروژسترون را دارند، در صورتی که تخمک گذاری یا رهاسازی تخمدان متوقف شود، در تولید این دو هورمون تغییراتی رخ می دهد، زمانی که این بیماری قبل از چهل سالگی اتفاق افتد می تواند گفت: فرد مبتلا به نارسایی زودرس تخمدان است.

یکی از جدی ترین علائم ابتلا به یائسگی پوکی استخوان است که این عامل خود می تواند مشکلات اسکلتی، استخوانی جدی تری را برای زنان به وجود آورد. لذا به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی مراجعه به متخصص زنان و زایمان و چکاپ های دوره ای را فراموش نکنید.

  • یائسه شدن القایی

زمانی که تخمدان ها به دلایل مختلفی همچون؛ پرتودرمانی یا شیمی درمانی دچار آسیب شوند و یا طی جراحی هایی همچون سرطان رحم یا اندومتریوز از بدن خارج شود، یائسگی القایی اتفاق می افتد.

کلام آخر

تمامی علائم فوق ذکر، درمان و عوامل پیشگیری کننده دارد و بایستی فقط تحت نظر باشید و در چنین دورانی مراجعه و چکاپ های دوره ای متخصصین زنان کمک می نمایید، تا بتوانید این برهه از زندگی را به خوبی بگذرانید. در صورتی که هر کدام از شما در این برهه از زندگی خود قرار دارید و این وضعیت موجب آزار شما شده است می توانید برای مدیریت این برهه از زندگی خود با یک متخصص زنان و زایمان خوب و مجرب مشورت نمایید. لذا در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید به قسمت انتهایی مقالات مراجعه نمایید و سوالات خود را از ما بپرسید.

دکتر الهه ثناگو متخصص زنان و زایمان

دکتر الهه ثناگو

جراح متخصص زنان زايمان و نازايی ـ لاپاراسكوپی، هيستروسكوپی
دكتر الهه ثناگو متخصص زنان زايمان نازايي دوره شش ساله پزشكي عمومي را در دانشگاه ايران به اتمام رساند
و سپس در سال ١٣٨٤ دوران تخصص خود را در رشته جراحي زنان و زايمان و نازايی به اتمام رسانيد.
سپس حدود دو سال دوران طرح خود را در استان كرمانشاه در خدمت رساني به مردم محروم
شهرستان گيلانغرب سپری كرد و پس از آن به تهران بازگشت .
ايشان دوره های كوتاه مدت و بلند مدت آموزش لاپارسكوپی و اندومتريوز را در خدمت اساتيد
بزرگی چون استاد عادل شروين در تهران، استاد البرزی در شيراز و پروفسور arnaud wattiez
در فرانسه گذرانده است .
سهامدار بیمارستان عرفان_نيايش

برچسب ها:
مقالات مرتبط
چسبندگی رحم

چسبندگی رحم

از جمله بیماری هایی که می تواند رحم را درگیر نماید ، چسبندگی رحم است. رحم یکی از ارگان های بسیار حیاتی در بدن زن است که هر...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها