جراحی هودکتومی فرایندی است که در آن بافت اضافی از پوست های چین خورده ای که کلیتوریس را پوشش داده و تحت مراقبت قرار می دهد برداشته می شود. این پوست های چین خورده همان هود کلیتورال شما هستند که در طول یک جراحی پلاستیک یا جراحی زیبایی، پزشک متخصص شما به بازسازی و اصلاح این بخش اقدام نموده و شکل ظاهری آن را بهبود می بخشد. این جراحی با عناوین دیگری از قبیل هودکتومی کلیتورال، هودوپلاستی کلیتورال و هود برداری کلیتورال نیز شناخته می شود. در ادامه با توضیحات دکتر الهه ثناگو بهترین جراح و متخصص زیبایی زنان در تهران همراه باشید.
آشنایی با کلیتوریس و هود کلیتورال
کلیتوریس و هود کلیتورال بخشی از سیستم اندام تناسلی زنان هستند. لابیای مینور یا همان لوب های داخلی که سوراخ واژن را احاطه کرده اند در یک نقطه با هم تلاقی پیدا کرده و یک برآمدگی کوچک یا همان کلیتوریس را شکل می دهند.
بخش بیرونی کلیتوریس کلاهکی است که می توان آن را لمس کرد. کلیتوریس حاوی هزاران پایانه عصبی حسی است که این اندام را به یک بخش بسیار حساس تبدیل کرده و نقش بسیار مهمی را در رسیدن به ارگاسم ایفا می کند.
هود کلیتورال پوست چین خورده ای است که از کلیتوریس مراقبت می کند. وقتی از نظر جنسی برانگیخته می شوید کلیتوریس متورم می شود و باعث می شود که هود کلیتورال به عقب کشیده شود. جراحی هودکتومی توسط بهترین جراح زیبایی زنان در تهران دکتر الهه ثناگو بر روی این ناحیه انجام می شود.
اگر هود کلیتورال وجود نداشته باشد کلیتوریس بسیار حساس و آسیب پذیر می شود و حتی سایش لباس به آن نیز آزار دهنده خواهد بود. هود کلیتورال یک ماده لغزنده به نام سبوم را تولید می کند که به حرکت یکنواخت آن در کلیتوریس کمک می کند.
هدف از جراحی هودکتومی چیست؟
در برخی از افراد اندازه هود کلیتورال بزرگ بوده و بافت اضافی در آن وجود دارد. با جراحی کوچک کردن هود کلیتورال این پوست اضافی برداشته می شود.
آیا هودکتومی باعث افزایش حساسیت می شود؟
کوچک کردن هود کلیتورال به خودی خود باعث افزایش حساسیت نمی شود ولی بعد از اجرای فرایند، بخش بیشتری از کلیتوریس که یک ناحیه بسیار حساس است در معرض تماس قرار می گیرد. وقتی بخش بیشتری از کلیتوریس در معرض تماس قرار می گیرد تحریک جنسی نیز افزایش پیدا می کند.
برای انجام جراحی هودکتومی در تهران با دکتر ثناگو فرم تماس زیر را پر کنید.
در طول جراحی هودکتومی در تهران با دکتر ثناگو چه اتفاقی می افتد؟
کوچک کردن هود کلیتورال یک پروسیجر سرپایی است که حدوداً یک ساعت طول می کشد. شما می توانید بعد از تکمیل فرایند، محل درمان را به مقصد منزل ترک کنید. پزشک از بی حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه درمان استفاده می کند. به این ترتیب شما در طول اجرای فرایند در حالت هوشیاری هستید ولی دردی را حس نمی کنید.
گاهی اوقات در صورت نیاز، پزشک همزمان با جراحی هودکتومی، لابیاپلاستی را نیز انجام می دهد. در فرایند لابیاپلاستی پوست اضافی لابیای مینور پیرایش شده و این اندام به گونه ای شکل داده می شود که با بخش های اطراف خود تناسب بیشتری پیدا کند. به این ترتیب لابیا شکل ظاهری بهتر و متقارن تری پیدا خواهد کرد.
در طول فرایند، پزشک در صورت نیاز به جراحی لابیاپلاستی، ابتدا اقدام به اجرای این روند جراحی می کند. سپس پوست اضافی را از هود کلیتورال برمی دارد. در طول انجام این روند جراحی، پزشک تمام دقت خود را به کار می گیرد تا به بافت ها و اعصاب کلیتوریس آسیبی وارد نشود. سپس با استفاده از بخیه های جذبی زخم ها بسته می شوند.
عوارض جانبی جراحی هودکتومی در تهران
در موارد بسیار نادر ممکن است بافت برداشته شده، بیشتر یا کمتر از حد استاندارد باشد. اگر بافت برداری به اندازه کافی انجام نشده باشد باید جراحی دیگری برای برداشتن بافت اضافی باقی مانده انجام شود. در صورتی که بافت برداشته شده بیشتر از حد نیاز باشد، برای جبران آن نمی توان کاری کرد.
سایر عوارض جانبی احتمالی هودکتومی شامل موارد زیر می باشد:
- خونریزی و کبودی
- عفونت
- آسیب دیدگی عصب
ریکاوری بعد از جراحی هودکتومی در تهران
بعد از جراحی، ورم، درد و کبودی بخش لاینفک فرایند جراحی بوده و پزشک به شما توصیه می کند به مدت یک هفته مرخصی بگیرید، به بدنتان استراحت بدهید و از انجام فعالیت های فیزیکی که باعث وارد آمدن فشار به بدن شود، خودداری کنید. اگر هودکتومی همزمان با لابیاپلاستی انجام شود دوره ریکاوری طولانی تر خواهد شد. ورم در حالت نرمال باید در طول شش هفته فروکش کند ولی گاهی اندام جراحی شده، بعد از شش ماه، هنوز متورم است.
انجام اقدامات زیر می تواند به هموارتر شدن مسیر ریکاوری شما کمک کند:
- استفاده از کمپرس سرد بر روی ناحیه جراحی شده در فواصل زمانی بیست دقیقه ای
- دراز کشیدن در حالت لم داده بعد از جراحی هودکتومی
- کوتاه کردن زمان دوش گرفتن و خشک کردن کامل ناحیه با استفاده از پد های بهداشتی
- استفاده از آنتی بیوتیک ها و داروهای مسکن طبق تجویز پزشک
- پوشیدن لباس زیر های گشاد برای اجتناب از ایجاد سایش
- اجتناب از مقاربت یا استفاده از تامپون به مدت چهار تا شش هفته
آیا عمل هودکتومی نوعی جراحی جوانسازی واژن است؟
کوچک کردن هود کلیتورال نوعی روند زیباسازی و جوانسازی واژن محسوب می شود که بواسطه آن شکل ظاهری و عملکرد اندام تناسلی بهبود پیدا می کند. جراحی هودکتومی در کنار فرایند های دیگر از قبیل لابیاپلاستی و واژینوپلاستی می تواند نتایج رضایت بخشی را در اندام تناسلی بانوان خلق نماید.
آیا جراحی هودکتومی همزمان با لابیاپلاستی اجباریه ؟؟
برای یافتن پاسخ این سوال توصیه می کنیم ویدیو زیر را مشاهده کنید.
هودکتومی چه فرقی با کلیتوروپلاستی دارد؟
در جراحی کلیتوروپلاستی بخشی از کلیتوریس پیرایش داده شده و اندازه آن کوچک تر می شود در حالیکه در هودکتومی بخشی از بافت هود کلیتورال برداشته شده و اندازه آن کاهش می یابد. برخی افراد، جراحی کلیتوروپلاستی را برای بهبود شکل ظاهری و حساسیت کلیتوریس بر می گزینند. وقتی اندازه کلیتوریس خیلی بزرگ باشد سایش آن با لباس زیر باعث ناراحتی می شود.
اقدامات قبل از جراحی هودکتومی
کوچک کردن هود کلیتورال باید به دست یک جراح مسلط به آناتومی و عملکرد اندام تناسلی زنان انجام شود. داشتن درک روشنی از آنچه قرار است قبل، در طول و بعد از فرایند اتفاق بیافتد باعث می شود که بتوان مسیر جراحی را هموار تر نموده و روند ریکاوری و بهبود موفقیت آمیزی را تجربه کرد.
اولین قدم، انجام یک مشاوره مفصل با متخصص هودکتومی است. این فرایند جراحی، یک روند بسیار ظریف و حساس است که مهارت بالاو دقت زیاد جراح در آن نقش کلیدی را ایفا می کند. ارائه پلن برای این فرایند جراحی باید بر پایه درک دقیق نیازها و ترجیحات استوار باشد. جلسه مشاوره فرصتی ایده آل برای بحث درباره موضوعات مهم است. در طول این جلسه متخصص زنان خوب در تهران دکتر ثناگو تست های فیزیکی بر روی لابیا و ناحیه هود کلیتورال را انجام داده و طرح درمان را براساس اطلاعات کسب شده از معاینات ترسیم می کند. در صورتی که گنجاندن روندهای جراحی دیگر از قبیل لابیاپلاستی یا واژینوپلاستی در کنار جراحی هودکتومی بتواند در خلق نتیجه رضایت بخش تر مثمر ثمر واقع شود، پیشنهادات در این خصوص نیز انجام می پذیرد.
چه افرادی داوطلب ایده آل عمل هودکتومی هستند؟
در صورتی که از شرایطی که در فهرست زیر عنوان شده اند برخوردار باشید، بعنوان داوطلب ایده آل برای قرار گرفتن تحت این عملیات جراحی انتخاب می شوید:
- از نظر فیزیکی و روانشناختی از وضعیت سلامت خوبی برخوردار باشید.
- شکل ظاهری یا عملکرد هود کلیتورال برایتان آزار دهنده باشد.
- انتظارات منطقی از نتیجه جراحی هودکتومی داشته باشید.
- به دلیل وجود بافت اضافی در ناحیه هود کلیتورال، سطح لذت و رضایت جنسی تان کاهش یافته باشد.
- سایش ناشی از بزرگ بودن هود کلیتورال به لباس زیر برایتان آزار دهنده باشد.
- زایمان یا بالا رفتن سن باعث آویزان شدن هود کلیتورال شده باشد.
در برخی افراد نیز بزرگ بودن بیش از حد کلاهک کلیتورال باعث ایجاد تنش روحی در آنها شده و اضطراب و افسردگی را در این افراد موجب می شود. اگر شما هم جزو افرادی هستید که اصلاً شکل ظاهری کلاهک کلیتورال تان را دوست ندارید، هودکتومی می تواند نقش مهمی در بهبود اعتماد به نفس و رضایت از شکل ظاهری اندام تناسلی در شما ایجاد کند.
سوالات متداول جراحی هودکتومی و پاسخ دکثر ثناگو به آنها
- آیا بعد از هودکتومی اسکار بر جای می ماند؟
بعد از جراحی کوچک کردن هود کلیتورال خصوصاً زمانی که همزمان با لابیاپلاستی انجام شود می توان بر جای ماندن اسکار را انتظار داشت. البته اسکار برجای مانده از این فرایند جراحی بسیار جزئی بوده و به ندرت قابل تشخیص است. اسکارها معمولاً به مرور زمان محو می شوند و اثری از آنها باقی نمی ماند. در صورت نیاز برای کمک به پشتیبانی از پروسه بهبود، پزشک به شما توصیه می کند تا به یک متخصص زیبایی نیز مراجعه کنید.
- چه مدت بعد از جراحی هودکتومی می توان مقاربت داشت؟
بیمار بعد از جراحی کوچک کردن کلاهک کلیتورال لازم است به مدت چهار تا شش هفته از انجام فعالیت های فیزیکی سنگین و رابطه جنسی دوری کند. اگر حتی بعد از سپری شدن این مدت نیز احساس کردید که مقاربت باعث احساس درد در شما می شود به بدن خود زمان بیشتری بدهید تا به بهبود کامل دست پیدا کند. بعلاوه باید تا چهار هفته بعد از هودکتومی از تامپون استفاده نکنید.
آخرین دیدگاه ها