خانه » با عفونت مثانه ماه عسل چه کنیم !!

با عفونت مثانه ماه عسل چه کنیم !!

شایع ترین نوع عفونت ادراری در زنان عفونت مثانه است. متاسفانه عروس خانم‌هایی که در روزهای آغازین زندگی زناشویی خود هستند با عفونت مثانه ماه عسل مواجه می‌شوند. گاهی این مساله به قدری برای یک خانم آزار دهنده است که ناچار می‌شود فورا به بهترین متخصص زنان و زایمان شهر خود مراجعه کند. این مشکل بسیار جدی بوده و باید به آن توجه کرد تا در ادامه به عارضه خاصی دچار نشد. اگر شما نیز در روز های ابتدایی و آغازین زندگی زناشویی خود هستید و از ابتلا به این عارضه نگران هستید توصیه می کنیم این مقاله از سایت دکتر الهه ثناگو بهترین متخصص زنان و زایمان تهران را مطالعه فرمایید. ما در این مقاله نکاتی مفید و جامع را ذکر کرده ایم.

 

عفونت مثانه ماه عسل - دکتر ثناگو

 

عفونت مثانه ماه عسل چیست؟

مساله این است که ماه عسل عروس داماد ها معمولا جزو خاطره انگیز ترین دوران زندگی هر فرد است. اما به دلیل تکرر روابط زناشویی در اوایل ازدواج و مراعات نکردن برخی مسائل بهداشتی متاسفانه عفونت مثانه گریبانگیر خانم ها می‌شود. در پی تحریک جنسی مکرر و رابطه جنسی زیاد نوعی از عفونت ادراری ایجاد می‌شود که به عنوان عفونت مثانه ماه عسل معروف است.

از نشانه‌های این عفونت که به عنوان سیستیت ماه عسل معروف است ، می توان به سوزش ادرار، تکرر ادرار، تغییر رنگ و بوی بد یا ناتوانی در ادرار کردن اشاره کرد. اینکه چرا عروس خانم ها بیشتر دچار این عفونت مثانه می شوند موضوع اصلی این مقاله را تشکیل می‌دهد. البته خانم‌های جوان نباید نگران شوند چرا که با رعایت مسائل بسیار ساده که در این مقاله به آن می پردازیم این مشکل برطرف خواهد شد.

چرا به عفونت مثانه ماه عسل مبتلا می شویم؟

عوامل زیادی هستند که منجر به عفونت ادراری در زنان می‌شود. وجود باکتری‌هایی در دستگاه ادراری منجر به عفونت ادراری می‌شود که شایع ترین آن عفونت مثانه است. عواملی مثل کم آبی بدن، رعایت نکردن مسائل بهداشتی، نگه داشتن بیش از حد ادرار و خصوصا پس از برقراری رابطه جنسی از عوامل زمینه ساز عفونت در بدن هستند.

چه کسانی در معرض ابتلا به این عفونت هستند؟

عفونت مثانه ماه عسل در بین خانم‌های جوان رواج بیشتری دارد و خصوصا زوجینی که به تازگی ازدواج کرده اند بیشتر در معرض ابتلا به این عفونت هستند. اگر عفونت درمان نشود، ممکن است تشدید شده و به مجاری ادراری و حتی کلیه هم منتقل گردد. بنابراین درمان این عارضه در سریع ترین زمان ممکن بسیار حائز اهمیت است.

علائم و نشانه‌های ابتلا به عفونت مثانه ماه عسل

از علائمی که خانم ها در مواجهه با این مشکل مشاهده می‌کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز مکرر به دفع ادرار
  • احسااس سوزش ادرار
  • حس اضطرار در دفع ادرار

اینها از علائم شایع ابتلا به عفونت مثانه ماه عسل هستند. اگر درمان به موقع صوت نگیرد احساس درد در ناحیه زیر شکم، حالت تهوع و استفراغ و تب و لرز هم می‌تواند ایجاد شود.

 

عفونت مثانه ماه عسل -دکتر الهه ثناگو

 

بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به عفونت

عفونت مثانه ماه عسل را چگونه درمان کنیم؟ حالا که با علائم و مشکلات این بیماری آشنا شدیم این سوال پیش می‌آید که راه درمان و مقابله با این بیماری چیست؟

  • رعایت بهداشت جنسی
  • شستشوی صحیح ورودی مقعد و واژن
  • ادرار کردن بلافاصله پس از برقراری رابطه جنسی
  • مصرف زیاد مایعات
  • استفاده از لباس زیر مناسب
  • شستشوی صحیح لباس ها

مراقب باشید که بیش از حد ناحیه تناسلی را شستشو ندهید، چرا که نه تنها مفید نیست بلکه ممکن است در صورت شستشوی بسیار زیاد عفونت های مفید را هم از بین ببرد. برای صحت این گفته تماشای ویدئوی زیر به شما پیشنهاد می‌شود.

راه‌های اصولی بهداشت ناحیه تناسلی

در خیلی از مطالب مختلف با این جمله مواجه می‌شویم که بهداشت بدن خود را رعایت کنید یا شستشوی اصولی و صحیح داشته باشید. به همین دلیل خیلی از خانم ها فکر میکنند که با شستن دائمی و استفاده از ژل های پاک کننده می‌توانند به درستی از خود مراقبت کنند و دچار عفونت مثانه ماه عسل یا دیگر عفونت های ناحیه تناسلی نشوند. به همین دلیل دیدن این ویدئو از خانم دکتر الهه ثناگو را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

 

مهمترین اقدامات برای درمان عفونت مثانه ماه عسل

برای آنکه این عفونت را درمان کنید بهتر است بلافاصله پس از دیدن علائم و نشانه های ابتلا به عفونت فورا به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. متخصص زنان پس از بررسی دقیق شرایط شما آنتی بیوتیک هایی را برای کاهش عفونت و همچنین در صورت نیاز مسکن برای شما تجویز می‌کند. برای آنکه عفونت مثانه ماه عسل حادتر نشود باید به دوزهای مصرفی دقت کنید.

بنابراین مصرف خودسرانه انواع داروهای آنتی بیوتیک یا مسکن و غیره به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. ممکن است تداخل دارویی یا آلرژی و حساسیت داشته باشید و شرایط شما بدتر شود. بنابراین در ابتدا سعی کنید بهداشت خود را رعایت کنید و در صورت ابتلا در هر شهری که هستید حتما به یک دکتر زنان برای درمان عفونت هستید مراجعه کنید.

چگونه از سندروم ماه عسل پیشگیری کنیم؟

معیارهایی وجود دارند که می تواند در پیشگیری از وقوع این عفونت موثر بوده و هرچند میزان تاثیر گذاری آنها از نگاه علمی هنوز به قطعیت کامل نرسیده است ولی می توانند بعنوان درمان خانگی عفونت مثانه ماه عسل نیز مورد استفاده قرار گیرند. در صورتی که شما نیز بانویی هستید که دوست دارید با انجام اقدامات پیشگیرانه، شرایط را برای لذت بردن بیشتر از رابطه خود هموار تر کنید، راهکارهای زیر را برای پیشگیری از بروز این عفونت امتحان نمایید:

  • از صابون های معطر در ناحیه اطراف واژن استفاده نکنید.
  • دوش گرفتن به جای حمام کردن می تواند احتمال قرار گرفتن ناحیه تناسلی در معرض مواد شیمیایی موجود در صابودن و شوینده ها را کمتر کند.
  • زمانی که احساس می کنید نیاز به اجابت مزاج دارید بلافاصله به سرویس بهداشتی بروید و مثانه تان را به طور کامل خالی کنید.
  • با نوشیدن مقدار فراوان آب و مایعات سالم، نیاز بدن به مایعات را تامین کنید. این کار می تواند از تکثیر باکتری در مثانه و بروز عفونت مثانه ماه عسل جلوگیری به عمل آورد.
  • همیشه در زمان تمیز کردن ناحیه تناسلی، حرکت دست تان از جلو به عقب باشد تا باکتری ها از ناحیه مقعد به سمت واژن انتقال داده نشوند.
  • اگر می توانید، بلافاصله بعد از رابطه تناسلی، ادرار کنید.
  • لباس زیرهای پنبه ای بپوشید و تا جایی که می توانید از پوشیدن شلوار جین و شلوارهای تنگ خودداری کنید.

آیا در صورت ابتلا به عفونت مثانه ماه عسل، باید از رابطه جنسی خودداری کنیم؟

البته که نه! راه های متعدد بسیاری وجود دارد که می توان در مهار این عفونت انجام داد و در صورت موثر واقع نشدن، می توانید به راحتی با مراجعه به پزشک خود برای یک درمان تاثیرگذار، اقدام کنید. افراد بسیاری وجود دارند که این عفونت را تجربه می کنند، پس به آن بعنوان مشکلی که فقط شما به آن دچار شده اید نگاه نکنید.

درمان دارویی عفونت مثانه ماه عسل

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می تواند به تسکین التهاب کمک کرده و درد ناشی از عفونت را کاهش دهد. البته، این دارو به تنهایی نمی تواند عفونت را درمان کرده یا باکتری که در حال تکثیر شدن است را از بین ببرد.
آنتی بیوتیک ها درمان های موثری هستند. هر چند امروزه این گزینه دارویی مرتباً در حال استفاده بوده و در درمان عفونت ها تجویز می شود ولی مشکل این کار این است که به مرور زمان، عفونت در برابر این داروها مقاوم می شود در نتیجه، متخصصان و پزشکان مرتباً به دنبال تحقیق و خلق تنوعات جدیدی از این داروها هستند تا بتوانند قدرت اثر بخشی را در آنها حفظ کنند. یکی از معضلاتی که در بیشتر بیماران تحت درمان با این گزینه دارویی مشاهده می شود این است که به محض اینکه احساس می کنند مشکل آنها درمان شده یا به محض اینکه احساس می کنند علائم متوقف شده اند، مصرف داوری آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشک را متوقف می کنند. این کار اصلاً عقلانی نیست. درمان ناقص عفونت مثانه ماه عسل باعث می شود که فرد خود را در معرض خطر عود و بازگشت عفونت قرار دهد. بیشتر اوقات باکتری ها همچنان در ناحیه تناسلی شما ماندگاری خود راحفظ می کنند و به دلیل قطع و وصل کردن درمان، در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم می شوند. در نتیجه، مشکلات بالقوه ای شکل می گیرد که می تواند پروسه درمان را پیچیده تر کند. پس توصیه می شود که در زمان مراجعه به متخصص زمان و دریافت دستورات و توصیه های درمانی، حتماً آنها را با دقت تا پایان دنبال و اجرا کنید.

دکتر الهه ثناگو متخصص زنان و زایمان

دکتر الهه ثناگو

جراح متخصص زنان زايمان و نازايی ـ لاپاراسكوپی، هيستروسكوپی
دكتر الهه ثناگو متخصص زنان زايمان نازايي دوره شش ساله پزشكي عمومي را در دانشگاه ايران به اتمام رساند
و سپس در سال ١٣٨٤ دوران تخصص خود را در رشته جراحي زنان و زايمان و نازايی به اتمام رسانيد.
سپس حدود دو سال دوران طرح خود را در استان كرمانشاه در خدمت رساني به مردم محروم
شهرستان گيلانغرب سپری كرد و پس از آن به تهران بازگشت .
ايشان دوره های كوتاه مدت و بلند مدت آموزش لاپارسكوپی و اندومتريوز را در خدمت اساتيد
بزرگی چون استاد عادل شروين در تهران، استاد البرزی در شيراز و پروفسور arnaud wattiez
در فرانسه گذرانده است .
سهامدار بیمارستان عرفان_نيايش

برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مقالات مرتبط
سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علائم روحی و جسمی است که چند روز پیش از شروع قاعدگی آغاز می شود. به طور معمول با شروع...