خانه » سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی

سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علائم روحی و جسمی است که چند روز پیش از شروع قاعدگی آغاز می شود. به طور معمول با شروع سیکل قاعدگی به مدت دو تا هفت روز به تدریج این علائم بهتر خواهند شد. علائم این اختلال در افراد مختلف، متفاوت است و برای برخی افراد کمتر و برخی دیگر بیشتر خواهد بود، همچنین هر کدام از این علائم برای هر فرد می تواند روی ناحیه ای خاص نمایان شود. بدین صورت که برخی از زنان از احساس پرخاشگری شکایت می کنند و برخی دیگر حالت افسردگی پیدا کرده و گوشه گیر می شوند که در این حالت بیشتر گریه خواهند کرد. با این مقاله از سایت دکتر الهه ثناگو یکی از بهترین متخصصان زنان و زایمان تهران همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این خصوص به دست آورید.

 

 

علائم سندروم PMS

  • تورم شکم و پاها
  • دردهای شکمی
  • احساس بی حالی و رخنگی
  • دردهای گوارشی
  • سردرد
  • و غیره 

جالب است بدانید که زنان در هر سیکل قاعدگی با مشکلات سندرم قاعدگی مواجه خواهند بود اما برخی دیگر بدون مشکل هستند و به صورت ناگهانی با چنین مشکلاتی مواجه می شوند که آنقدر شدید است که نیاز به مراجعه پزشک پیدا می کنند. به طور معمول اکثریت علائم روحی همچون گوشه گیری و تحریک پذیری پیش از قاعدگی را می دانند در صورتی که برخی افراد علائم جسمی همچون مشکلات گوارشی را پس از چند دوره متوجه خواهند شد که می تواند با قاعدگی مرتبط باشد.

 

سندرم پیش از قاعدگی - دکتر ثناگو

 

علائم سندرم پیش از قاعدگی در سنین بالا

اکثر علائم براساس تغییرات هورمونی ایجاد می شود و تغییرات در نزدیک سن یائسگی خیلی بیشتر خواهد بود و به همین خاطر بعضی از بیماران زیر چهل سال مشکلی نخواهند داشت و بالای 40 سال و در حدود یائسگی علائم سندرم PMS در آن ها نمایان می شود. به این خاطر که تغییرات هورمونی در دوره سنی 40 تا 50 سال بیشتر اتفاق می افتد و تخمدان ها در این دوره عملکرد خوبی نخواهند داشت و رزرو تخمدانی خیلی بیشتر می شود.  لذا با افزایش سن علائم سندرم پیش از قاعدگی تشدید می یابد، همچنین در این دوره سنی بیماری های ایجاد می شود که هر کدام از این موارد نیازمند بررسی های بسیار دقیق می باشند.

آیا تمامی علائم سندرم پیش از پریودی نیاز به درمان دارند؟

تمامی علائم سندرم پیش از قاعدگی گاها نیازی به درمان ندارند زیرا بسیار کم خواهد بود و فرد می تواند با کاهش فعالیت های روزانه و مدت زمان استراحت بیشتر آن را کنترل نماید. اما گاهی اوقات به قدری این علائم زیاد است که بیمار ممکن است به پزشک و حتی روانپزشک مراجعه نمایند.

 

 

علت ایجاد سندرم پیش از قاعدگی چیست؟

در حقیقت اختلال هورمونی زمینه ساز بروز سندرم PMS یا سندرم پیش از پریودی می شود. افت ناگهانی هورمون ها در بدن از جمله هورمون های استروژن و پروژسترون یک روز مانده به شروع قاعدگی به صورت ناگهانی در بدن افت پیدا می کند و این امر از علل ایجاد این سندرم می باشد. سندرم پیش از دوران قاعدگی در تمامی سیکل ها برای اکثریت زنان ممکن است ایجاد نشود و حتی در برخی از افراد احتمال خواهد داشت که هیچ وقت ایجاد نشود و به صورت ناگهانی در ابتدای قاعدگی این مشکل ایجاد شود و در برخی موارد ممکن است در دوره یائسگی علائم سندرم پیش از قاعدگی تشدید شود.

گاها پیش می آید که فرد به هر علتی دچار استرس های فیزیکی و جسمی یا روحی و روانی می شود که با بروز سندرم PMS این علائم تشدید می یابد. همچنین برخی اوقات کمبود ویتامین ها و ابتلا به بیماری های جسمی در سایر نواحی بدن سبب ضعف جسمانی می شود که با بروز سندرم پیش از قاعدگی خود را بیشتر نشان می دهد. در صورت داشتن سوابق افسردگی و اختلال روانی در خانواده احتمال خواهد داشت با بروز سندرم، مشکلات فرد به صورت ناگهانی تشدید یابد.

 

علت سندرم پیش از قاعدگی - دکتر ثناگو

 

زمان مناسب برای مراجعه به متخصص زنان و زایمان

با وجود این گونه علائم فرد می بایست به متخصص زنان و زایمان جهت ارزیابی اولیه اقدام نماید. در ابتدا ارزیابی و بررسی کامل از فرد می بایست انجام شود زیرا تمامی علائم را نمی توان به سندرم پیش از قاعدگی مرتبط دانست. گاها پیش می آید که ابتلا به عفونت های رحمی سبب بروز دردهای لگنی می شود که در چنین شرایطی تشخیص اولیه کمک می نماید تا علت اصلی بروز این گونه علائم مشخص و سپس درمان مناسب آن انجام گردد.

پیشگیری از سندرم قبل از پریودی

بهترین روش به منظور پیشگیری که می توان به تمامی افراد پیشنهاد نمود، تغییر سبک زندگی، پرهیز از استرس، انجام فعالیت های ورزشی، داشتن رژیم غذایی سبک و سالم و انجام چکاپ های دوره ای سالانه می تواند به پیشگیری از ابتلا به برخی بیماری ها بررسی آن ها کمک نماید. اما در صورت آنکه فرد با علائمی به پزشک مراجعه نماید، توصیه های پزشکی بیشتر خواهد بود تا بتوان علائم را برطرف نمود.

آیا سندرم پیش از قاعدگی ارثی است؟

در صورت آنکه بیشتر علائم روحی و روانی باشند، می توان گفت زمینه ارثی در چنین شرایطی قابل مشاهده است. افرادی که سابقه مشکلات روحی و وروانی، اسکیزوفرنی و سایر مشکلات روانی را دارند، احتمال سندرم PMS در این دسته از افراد بیشتر و قوی تر خواهد بود. اما آنان که مشکلات آناتومیکی دارند، در این نوع مشکلات خیلی زمینه ارثی و ژنتیک مطرح نخواهد بود. به طور معمول این نوع علائم موقت بوده و با درمان و مصرف داروهایی برطرف می گردد.

 

ژنتیک عامل سندرم پیش از قاعدگی - دکتر ثناگو

 

درمان سندرم پیش از قاعدگی در تهران با دکتر ثناگو

انجام معاینات و درمان های ضد افسردگی برای برخی افراد ضروری است، اما گاهی اوقات وجود توده های فیبروم، کیست تخمدان، پولیپ رحم و غیره از بیماری های هستند که سبب تشدید علائم سندرم پیش از پریودی می شود. همچنین بروز برخی علائم همچون سردردهای قاعدگی با مصرف مسکن بسته به شرایط فرد به مدت چند روز قبل از قاعدگی و تا چند روز بعد قابل درمان است.

درمان برای هر فرد متفاوت است، گاها پیش می آید که فرد با مصرف ویتامین های بدن او مقاوم شده و علائم بیماری در او بهبود می یابد و گاهی دیگر تنها با مصرف یک مسکن ساده می توان فرد را درمان نمود. لذا انتخاب روش درمان بسته به علائم و علت بروز علائم سندرم پیش از قاعدگی در افراد متفاوت است.

در ابتدا جهت تعیین روند درمان می بایست بررسی های اولیه و انجام آزمایشات به منظور تشخیص علت بروز علائم انجام شود و می بایست سعی نماییم از این دسته علائم ناآگاه عبور نکنیم، بدین دلیل که این علائم گاهی اوقات هشدار دهنده و نشان دهنده مشکلاتی در بدن فرد می باشد. در صورت آنکه پزشک هوشیار باشد، بیمار را کاملا تحت نظر بگیرد و معاینه نمایید احتمال خواهد داشت که مشکلات مهمتری را در فرد تشخیص دهد.

توصیه های پزشکی به بیمارانی که استرس دارند این است که سعی نمایند سبک زندگی خود را تغییر دهند، استرس را کاهش داده و فعالیت های ورزشی خود را بیشتر کنند، در نهایت بدانید که تمامی این علائم یک مجموعه است که می بایست مورد بررسی قرار گرفته تا درمان در تمامی موارد صورت گیرد. حمایت روحی و روانی با وجود علائم روحی می تواند کمک کننده باشد اما علائم جسمی سندرم پیش از قاعدگی با مجموعه روش های درمانی پس از بررسی های مناسب موثر خواهد بود.

دکتر الهه ثناگو متخصص زنان و زایمان

دکتر الهه ثناگو

جراح متخصص زنان زايمان و نازايی ـ لاپاراسكوپی، هيستروسكوپی
دكتر الهه ثناگو متخصص زنان زايمان نازايي دوره شش ساله پزشكي عمومي را در دانشگاه ايران به اتمام رساند
و سپس در سال ١٣٨٤ دوران تخصص خود را در رشته جراحي زنان و زايمان و نازايی به اتمام رسانيد.
سپس حدود دو سال دوران طرح خود را در استان كرمانشاه در خدمت رساني به مردم محروم
شهرستان گيلانغرب سپری كرد و پس از آن به تهران بازگشت .
ايشان دوره های كوتاه مدت و بلند مدت آموزش لاپارسكوپی و اندومتريوز را در خدمت اساتيد
بزرگی چون استاد عادل شروين در تهران، استاد البرزی در شيراز و پروفسور arnaud wattiez
در فرانسه گذرانده است .
سهامدار بیمارستان عرفان_نيايش

برچسب ها:
مقالات مرتبط
فیبروم رحم

فیبروم رحم

فیبروم رحم بیماری شایعی است که بسیاری از زنان به این بیماری مبتلا هستند و عاملی است که سبب استرس بسیاری از افراد شده است....

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

۰ دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *